گوشی جدید شیائومی با همان روندی که انتظارش را داشتیم معرفی و به بازار عرضه شد. این گوشی مانند بسیاری از گوشی‌های هوشمند امروزی صفحه‌نمایشی تمام صفحه دارد که بالایش یک ناچ قرار گرفته است. محصولی که امروز می‌خواهیم با هم بررسی کنیم نوت 6 پرو است که آغازگر راه خانواده نوت 6 در گوشی‌های شیائومی است. با وجود اینکه نوت 6 پرو تفاوت زیادی با نوت 5 پرو ندارد اما در برخی زمینه‌ها از آن جلوتر است. در این بررسی به طور کامل نوت 6 پرو را برای شما بررسی می‌کنیم و به تمام جوانب آن می‌پردازیم.

محتویات جعبه :

اقلام خیلی خاصی داخل جعبه دستگاه قرار ندارند. تمام چیزهایی که یک گوشی هوشمند در این روزها به آن نیاز دارد در این جعبه دیده می‌شود. کابل شارژ، آداپتور شارژ و یک قاب ژله‌ای برای اینکه بتواند از بدنه دستگاه محافظت کند از جمله وسایل موجود در این جعبه هستند. همان‌طور که مشاهده می‌کنید متاسفانه خبری از هدفون نیست و شاید بتوان یکی از دلایل کاهش قیمت گوشی را همین نواقص دانست.

 

 

طراحی
شکل ظاهری دستگاه از همه نظر به روز و مدرن است و شیائومی هیچ کم و کاستی در این بخش دیده نمی‌شود. نوت 6 پرو در قاب جلوی خودش صفحه‌نمایشی را می‌بیند که بیشترین فضا را به خودش اختصاص داده. این صفحه‌نمایش برای اینکه ظاهری امروزی داشته باشد بالای خودش نوار باریکی دارد که به آن ناچ می‌گوییم. صفحه به طرز جالبی روی بدنه چسبیده است و به‌راحتی می‌توانید فاصله این صفحه را با بدنه تشخیص دهید که توسط نواری مشکلی و البته پلاستیکی قابل‌تشخیص است. کناره‌های دستگاه از کناره‌های صفحه‌نمایش بیرون زده تر است و همین امر سبب می‌شود تا رنگ قاب پشتی به‌خوبی در قاب جلو به چشم بیاید و علاوه بر این دست گرفتن و کار کردن با گوشی راحت‌تر شود.

قاب پشتی از فلز ساخته شده اما با آن قاب‌های فلزی که در پشت خودشان خط‌های آنتن را داشتند تفاوت طراحی دارد. در این قاب خط‌های پلاستیکی آنتن با فریم اطراف دستگاه یکی شده است و با هم به طور کامل قاب فلزی پشت دستگاه را احاطه کرده‌اند. رنگ این پلاستیک و فلز کاملا یکسان است و هماهنگی بسیار خوبی بین آن‌ها وجود دارد. ما رنگ آبی این دستگاه را در اختیار داشتیم که بسیار دوست‌داشتنی بود و به زیبایی در نور می‌درخشید.

دوربین دستگاه در قاب پشتی یکی دیگر از بخش‌هایی است که نشان می‌دهد دستگاه از زبان طراحی به روزی بهره می‌برد. دو دوربین در قاب پشتی قرار دارد که داخل قابی مجزا از پشت دستگاه دیده می‌شوند. فریمی که این لنزها را داخل خودش جای داده کمی از بدنه بیرون زده است اما به‌اندازه‌ای نیست که موجب مشکل در کارکرد شود.

شیائومی به‌خوبی به طراحی و خوش‌دست بودن این گوشی فکر کرده و مهندسان این شرکت توانسته‌اند گوشی‌ای طراحی و تولید کنند که با دست گرفتن آن حس بسیار خوبی به کاربر دست می‌دهد. ضخامت این گوشی زیاد نیست و وزن مناسبی هم دارد که برای یک گوشی با این ابعاد و البته با این باتری پرظرفیت کاملا قابل قبول است. به لطف خمیدگی‌ای که در دو طرف قاب پشتی در نظر گرفته شده برداشتن گوشی از روی میز بسیار آسان و به سبب فلزی بودن قابلیت سر خوردنش بسیار کمتر از رقبای شیشه‌ای بازار است. کیفیت ساخت گوشی هم به نظر خیلی خوب می‌آید و خبری از فضاهای خالی زیر قاب پشتی نیست.

 

جزئیات ظاهری دستگاه
در قاب جلو صفحه‌نمایشی را می‌بینیم که فضای زیادی از این قاب را به خودش اختصاص داده است. بالای صفحه‌نمایش ناچ را داریم که دوربین‌های سلفی به همراه سنسورها و LED هشدار دهنده و خروجی صدای مخاطب را در خودش جای داده است. حاشیه‌های صفحه‌نمایش کم هستند اما بیشتر از آن چیزی هستند که در گوشی‌های پرچم‌داری مانند آیفون یا گلکسی های سامسونگ می‌بینیم.

در قاب پشتی دستگاه دوربین‌ها بیشترین خودنمایی را دارند. لنزها زیر هم قرار گرفته‌اند و فلش دوتایی هم بین آن‌ها دیده می‌شود. قابی که لنزها قرار گرفته‌اند کمی از بدنه بیرون زده است اما این در حدی نیست که آزار دهنده باشد و زمانی که قاب ژله‌ای را روی گوشی می‌گذارید اصلا به چشم نمی‌آیند. کمی پایین‌تر سنسور اثرانگشت قرار گرفته که طراحی دایره‌ای شکل دارد. پایین قاب پشتی هم می‌توانید لوگوی شیائومی را مشاهده کنید که یکسری نوشته‌های تکراری که در گوشی‌های دیگر می‌بینیم وجود دارد.

لبه سمت راست کلیدهای ولوم و پاور را مشاهده می‌کنید. طراحی‌این دو کلید کاملا شبیه به هم است و احتمال اینکه به اشتباه در حین مکالمه یکی از این دو لمس کنید وجود دارد. لبه سمت چپ درگاه سیم‌کارت‌ها قرار دارند.

پایین گوشی درگاه ارتباطی میکرو یو اس بی به همراه میکروفون اصلی و اسپیکر دیده می‌شوند که میکروفون و اسپیکر طراحی کاملا شبیه به هم دارند تا تقارن در پایین گوشی رعایت شده باشد.

بالای دستگاه میکروفون دوم، درگاه اینفرارد و جک 3.5 میلی‌متری هدفون را می‌بینیم.

صفحه‌نمایش
ردمی نوت 6 پرو به صفحه‌نمایشی بزرگ با اندازه 6.26 اینچ در قاب جلوی خودش مجهز است. این صفحه‌نمایش از جنس IPS است و به ادعای کمپانی تراکم پیکسلی‌ای برابر 403 پیکسل در هر اینچ برایش در نظر گرفته شده است. کیفیت صفحه فول اچ‌دی است اما با چشم غیر مسلح هیچ پیکسلی را در آن نمی‌توانید تشخیص دهید.

روشنایی خوب از ویژگی‌های این صفحه به حساب می‌آید و زمانی که تنظیمات را در حالت خودکار قرار دهید و حداکثر روشنایی را به دست بیاورید تا 480 نیتس روشنایی از آن ساطع می‌شود. نور مشکی هم روشنایی 0.3 نیتس دارد و به این سبب می‌گوییم نور مشکی زیرا صفحه جنس IPS دارد و برای نمایش رنگ مشکی باید این رنگ را تولید کند و خبری از خاموش شدن پیکسل‌ها نیست و به همین سبب است که نور کمی در هنگام نمایش رنگ مشکی مشاهده می‌شود و رنگ مشکی غلیظی به دست نمی‌آید.

شیائومی در این چند مدل گوشی‌ای که اخیرا عرضه کرده تبحر خودش را در تولید صفحه‌نمایش‌ها نشان داده است. با وجود اینکه صفحه‌های استفاده شده روی گوشی‌های این کمپانی از جنس IPS هستند اما با وجود این به‌قدری این صفحه‌ها کیفیت خوبی دارند که باورتان نمی‌شود با کیفیت فول اچ‌دی روبرو هستید.

تولید رنگ سفید در این صفحه‌نمایش بسیار خوب است و این را مدیون جنس IPS خودش است. زاویه دید زیاد در کنار تولید تروتمیز رنگ سفید یکی دیگر از ویژگی‌های این صفحه زیبا است. در تولید رنگ هم این صفحه‌نمایش با آن چیزی که از صفحه‌های IPS انتظار داریم فاصله دارد. رنگ‌ها خیلی پویا و البته اشباع به نمایش در می‌آیند و هنگام تماشای آن‌ها بسیار لذت می‌برید.

سری به بخش تنظیمات صفحه‌نمایش بزنیم و با بخش‌های مختلف آن آشنا شویم.

Reading Mode: زمانی که این بخش را فعال کنید پیکسل‌های آبی صفحه‌نمایش خاموش یا کم نور می‌شوند و نور زرد روی صفحه غالب می‌شود. امکان کم و زیاد کردن شدت روشنایی توسط شاسی مخصوصی که پایین این بخش قرار دارد وجود دارد در عین حال که می‌توانید زمان فعال و غیرفعال شدن این بخش را به صورت برنامه ریزی شده تعیین کنید.

Contrast & Colors: اگر تنظیمات را در حالت پیش‌فرض قرار دهید امکان تغییر میزان گرمی یا سردی رنگ‌ها به صورت دستی وجود دارد اما اگر تنظیمات را در حالت Increased Contrast قرار دهید یا حالت استاندارد را انتخاب کنید دیگر امکان این را ندارید که تنظیمات گرمی و سردی رنگ را به صورت دستی اعمال کنید.

Double tap screen to wake: این یکی دیگر از تنظیمات این بخش است که با فعال کردن آن می‌توانید با دو بار ضربه زدن روی صفحه‌نمایش زمانی که خاموش است آن را روشن کنید. .

سخت‌افزار
اسپیکر
تنها یک اسپیکر برای این گوشی در نظر گرفته شده است. این اسپیکر کاملا در حد متوسط است و نباید انتظار زیادی از آن داشته باشید. بلندی صدای اسپیکر خوب است منتهی در نهایت بلندی با افت کیفیت شدیدی روبرو می‌شوید که صدای در حال پخش را خدشه‌دار می‌کند.

سیم‌کارت
درگاه سیم‌کارت در Note 6 Pro از دو سیم‌کارت همزمان پشتیبانی می‌کند منتهی درگاه سیم‌کارت دوم با درگاه کارت حافظه خارجی یکسان است و اگر بخواهید از سیم‌کارت دوم استفاده کنید امکان این را ندارید که از کارت حافظه خارجی بهره ببرید. متاسفانه بدنه درگاه سیم‌کارت‌ها از پلاستیک ساخته شده و خیلی هم سخت جا می‌روند و به شما توصیه می‌کنیم هنگام باز و بسته کردن آن‌ها مراقب باشید تا نشکنند.

پردازنده
پردازنده دستگاه ساخت کوالکام است و مانند آن را در گوشی‌ای مانند Redmi Note5 هم دیده بودیم. این پردازنده 8 هسته دارد که هر 8 هسته آن فرکانس 1.8 گیگاهرتزی دارند.

 

برای ردمی نوت 6 پرو می‌توانید حافظه رم‌های 3 یا 4 یا 6 گیگابایتی را انتخاب کنید علاوه بر اینکه حافظه داخلی 64 یا 32 گیگابایتی برای این دستگاه در نظر گرفته شده است. ما نسخه 3 گیگابایت رم و 32 گیگابایت حافظه داخلی را در اختیار داشتیم که در این نسخه از 3 گیگابایت رم با بسته بودن تمام برنامه‌ها 1.2 گیگابایت آزاد است و با باز شدن 15 برنامه میزان حافظه آزاد رم به 700 مگابایت می‌رسد. از 32 گیگابایت حافظه داخلی دستگاه هم همان ابتدا 21.8 گیگابایت در اختیار فایل‌های سیستمی است و مابقی برای کاربر آزاد.

 

با توجه به اندازه بزرگ صفحه‌نمایش و کیفیت خوبش از بازی کردن روی این گوشی لذت می‌برید اما پردازنده خیلی در این امر شما را یاری نمی‌کند و به همین سبب آن روان کار کردن را که در گوشی‌های میان رده دیگر کمپانی‌ها مانند سری A سامسونگ می‌بینیم در این گوشی تجربه نمی‌کنید. با وجود این نوت 6 پرو می‌تواند به‌خوبی شما را در بخش بازی راضی نگه دارد و نسبت به هزینه‌ای که برای آن می‌پردازید عملکرد خوبی را در این بخش از آن به دست می‌آورید.

امنیت
در بخش امنیت گوشی هیچ چیز از پرچم‌دارهای بازار کم ندارد. یک سنسور اثرانگشت در قاب پشتی قرار گرفته که سرعت و دقت بسیار بالایی دارد و می‌توانید به‌راحتی از آن برای باز کردن قفل دستگاه بهره ببرید. تشخیص چهره یکی از بخش‌های امنیتی جذاب برای این گوشی به حساب می‌آید که به شما امکان می‌دهد با کمک چهره خودتان قفل صفحه را باز کنید. عملکرد این بخش هم مانند سنسور اثرانگشت بسیار خوب  است اما در نور کم برای کار کردن با آن به مشکل می‌خورید و باید از سنسور اثرانگشت یا وارد کردن پسورد استفاده کنید.

 

نرم‌افزار
اندروید دستگاه نسخه 8.1 است که روی خودش رابط کاربری MIUI  نسخه 9.6 را دارد. شیائومی به تازگی به‌خوبی روی رابط کاربری خودش کار کرده و محصولی را روانه بازار کرده است که توانایی رقابت با رابط کاربری‌های کمپانی‌های مشهور و خوش نامی چون سامسونگ و هوآوی را دارد. روان کار کردن و سادگی در یادگیری از جمله ویژگی‌های قابل ذکر این رابط کاربری محسوب می‌شوند.

 

به بررسی بخش‌های مختلف این رابط کاربری می‌پردازیم.

صفحه قفل ساده و کاربردی است. در این صفحه می‌توانید ساعتی بزرگ را مشاهده کنید که بالای صفحه قرار گرفته و در دو لبه پایینی گوشی هم دو میانبر به دوربین و ریموت Mi دیده می‌شود.

 

صفحه اصلی دستگاه به شما امکان قرارگیری آیکون‌ها و ویجت ها را می‌دهد درست مانند آنچه در دیگر گوشی‌های اندرویدی می‌بینیم. با پایین کشیدن انگشت روی صفحه اصلی نوتیفیکیشن بار نمایش داده می‌شود.

بار اول نوتیفیکیشن ها به همراه 4 سوییچ میانبر دیده می‌شوند و بار دوم تمام سوییچ‌های میانبر نمایان می‌شوند که به شما امکان می‌دهد دسترسی به تمام بخش‌ها آسان‌تر شود.

به سبب حضور ناچ بالای صفحه‌نمایش امکان این نیست که برخی از نوتیفیکیشن ها مانند سرعت شبکه یا درصد باتری نمایش داده شوند؛ با پایین کشیدن نوتیفیکیشن بار این نوتیفیکیشن ها، که امکان نمایش آن‌ها وجود ندارد، بالای سوییچ‌های تنظیمات به نمایش در می‌آیند.

در بخش تنظیمات دستگاه بخش‌های متفاوتی وجود دارد که همگی در بهینه کردن رابط کاربری برای کاربر به کار می‌روند.

Wallpaper: در این بخش همان‌طور که از نامش پیداست می‌توانید عکس‌های پس‌زمینه متفاوتی را انتخاب کنید که از پیش روی گوشی نصب هستند یا از گالری این عکس‌ها را انتخاب کنید. با رفتن به انتهای صفحه گزینه پیدا کردن عکس پس‌زمینه بیشتر را می‌بینید که با لمس آن وارد بازار مخصوص شیائومی می‌شوید و می‌توانید از عکس‌های بی‌شماری که در این بازار قرار دارند استفاده کنید و لذت ببرید.

 

Themes: دو تم پیش‌فرض روی گوشی نصب است اما نگران نباشید زیرا این بخش هم به بازار بزرگ شیائومی متصل است که به شما امکان دانلود و استفاده از تم‌های متنوع را می‌دهد تا ظاهر نرم‌افزاری گوشی شما همیشه متنوع و به روز باشد.

 

Lock Screen & Password: در این بخش می‌توانید مدت‌زمان روشن ماندن صفحه‌نمایش را تنظیم کنید؛ تغییر منظم عکس پس‌زمینه در صفحه قفل را فعال کنید؛ تنظیم روشن شدن صفحه‌نمایش با فشار کلید ولوم را ببینید؛ از گوشی بخواهید با دو بار فشار دادن کلید ولوم پایین دوربین را فعال کند.

Full Screen Display: بخشی دوست‌داشتنی در تنظیمات است. در اینجا می‌توانید سیستم ناوبری گوشی را انتخاب کنید. دو حالت در نظر گرفته شده یا اینکه کلیدهای ناوبری پایین صفحه قرار داشته باشند و حالت دوم اینکه کلیدها حذف شوند و در عوض از ویژگی‌های جسجری (لمسی) برای حرکت در منوها بهره ببرید.

 

کمی پایین‌تر امکان جا به جایی کلیدها برایتان امکان‌پذیر می‌شود و می‌توانید جای کلیدهای برنامه‌های اخیر و بازگشت به عقب را عوض کنید.

مخفی کردن ناچ یکی دیگر از گزینه‌های خوب در این بخش است که با فعال کردن آن نواری سیاه اطراف ناچ دستگاه را فرا می‌گیرد و دیگر ناچ در بالای گوشی به چشم نمی‌آید اما نوتیفیکیشن ها در کناره‌ها با رنگ سفید دیده می‌شوند.

Additional settings: در این بخش تنظیماتی قرار دارند که امکان شخصی‌سازی را به‌خوبی برایتان فراهم می‌کنند. می‌توانید نوع نمایش نور LED نوتیفیکیشن را تعیین کنید؛ تنظیمات هدفونی که به دستگاه متصل می‌شود را ببینید و آن‌ها را برای گوشی خودتان بهینه کنید؛ ویژگی استفاده از یک دست را فعال کنید و همچنین تنظیمات مختلفی را روی آن اعمال کنید؛ نوع عملکرد کلیدهای ناوبری را تعیین کنید به طور مثال با فشار دادن کلید منو در صفحه قفل دستگاه چراغ‌قوه فعال شود یا اینکه با فشار دادن و نگه‌داشتن کلید بازگشت به عقب صفحه‌نمایش به دو تکه تبدیل شود.

 

دوربین
در قاب پشتی دستگاه دو دوربین قرار دارد که طراحی‌ای زیر هم دارند. یکی از لنزها سنسور 12 و دیگری سنسور 5 مگاپیکسلی دارد. لنزی که سنسور 5 مگاپیکسلی دارد برای تشخیص عمق استفاده می‌شود و به شما امکان می‌دهد تا عکس‌های پرتره زیبایی بگیرید.

دوربین سلفی هم دو لنز در قاب جلو دارد که یکی از آن‌ها سنسور 20 و دیگری سنسور 2 مگاپیکسلی دارد. همانند دوربین اصلی در دوربین سلفی هم سنسور 2 مگاپیکسلی برای دریافت جزئیات عمق تصویر به کار می‌رود.

 

منوی دوربین شباهت زیادی به منوی دوربین آیفون دارد اما جزئیات بیشتری در آن قرار گرفته که به لطف اندروید است. در این منو نواری پایین صفحه‌نمایش قرار دارد که حالت‌های متفاوت عکاسی را به شما نشان می‌دهد. با کشیدن انگشت روی ویوفاندر به چپ یا راست می‌توانید بین این مودها جا به جا شوید. بالای منو هم 5 گزینه دیده می‌شود که جزئیات مختلف را در دسترس شما قرار می‌دهد. روشن و خاموش کردن فلش، فعال و غیرفعال کردن HDR، فعال کردن هوش مصنوعی برای دوربین، فیلترها و در نهایت تنظیمات بیشتر گزینه‌های بالای این صفحه هستند.

در نور روز عکس‌های گرفته شده با دوربین اصلی نویز کمی دارند و جزئیات در آن‌ها خوب ثبت می‌شود. رنگ‌های گرفته شده توسط دوربین اصلی بسیار به واقعیت نزدیک‌اند. رنج دینامیکی چنگی به دل نمی‌زند و جزئیات در نقاط تاریک و روشن عکس به یک نسبت ثبت نمی‌شوند و در حد کاملا متوسط است. شارپی هم اصلا خوب نیست و با زوم کردن روی تصاویر نمی‌توانید جزئیات را به‌خوبی مشاهده کنید.

عکس‌هایی که در نور شب گرفته می‌شوند هم بالاتر از حد انتظار از این گوشی هستند. عکس‌ها نویز زیادی ندارند و ثبت رنگ‌ها بسیار خوب انجام می‌شود. ثبت جزئیات متوسط است و در زمینه شارپی تعریفی ندارد.

نمونه عکس دوربین اصلی نور روز

  

نمونه عکس‌ دوربین اصلی شب 

نمونه عکس دوربین اصلی در حالت پرتره

 

 

نمونه عکس دوربین سلفی در حالت عادی و حالت پرتره روز

 

نمونه عکس دوربین سلفی نور شب حالت بدون فلش - با فلش

  

باتری
نوت 6 پرو به باتری پرظرفیتی مجهز است. شیائومی از باتری‌ای با ظرفیت 4000 میلی‌آمپر ساعت روی این دستگاه بهره برده تا بتوانید در طول 1 روز کامل بدون نگرانی هر استفاده‌ای از گوشی داشته باشید. روزهای اول که زیاد از گوشی استفاده می‌کردیم با یکبار شارژ کردن 1 روز کامل شارژ دستگاه دوام می‌آورد و در روزهای بعد که استفاده کمتری داشتیم تا 2 روز به شارژ نیاز پیدا نمی‌کردیم.

مدت‌زمان شارژ شدن یکی از معضلات این باتری پرظرفیت است و به‌خصوص اینکه هیچ خبری از شارژ سریع هم نیست. در مدت‌زمان 52 دقیقه می‌توانید به شارژ 50 درصد برسید و برای رسیدن به شارژ 100 درصد باید 105 صبر کنید. همان‌طور که مشاهده می‌کنید در زمینه شارژ شدن هم با وجود ظرفیت بالای باتری خیلی عملکرد بدی را شاهد نیستیم.

در بخش تنظیمات باتری می‌توانید مدیریت کامل و بی نقضی روی روند مصرف باتری گوشی داشته باشید. در این بخش رفتار برنامه‌ها آنالیز می‌شود و به شما امکان می‌دهد برنامه‌هایی که مصرف زیادی دارند را پیدا کنید و آن‌ها را محدود نمایید. علاوه بر این‌ها دمای باتری، مدت‌زمان استفاده شده از باتری و گزینه‌های دیگر را هم در این بخش می‌توانید مشاهده کنید.

 

بخریم؟

مهم‌ترین مؤلفه گوشی‌های شیائومی قیمت مناسب آن‌ها است. Redmi Note 6 Pro هم از این امر مستثنی نیست و با قیمت خوبی که در بازار دارد به یکی از گزینه‌های مناسب خرید تبدیل شده است. رقیب بزرگ این گوشی را می‌توان یکی از اعضای خانواده خودش یعنی Redmi Note 5 AI Dual Camera دانست که با قیمتی مناسب‌تر در بازار امکاناتی در حد و اندازه همین نوت 6 پرو ارائه می‌دهد.

باتری با عملکرد بسیار خوب، دوربین در حد و اندازه یک میان رده خوب، صفحه‌نمایش بسیار با کیفیت و طراحی زیبا و جنس بسیار خوب بدنه از ویژگی‌های این گوشی میان رده به حساب می‌آیند که در کنار قیمت مناسب نوت 6 پرو را به یکی از گزینه‌های جذاب این روزها تبدیل کرده است.